• امروز : شنبه - ۲۹ فروردین - ۱۴۰۵
  • برابر با : 2 - ذو القعدة - 1447
  • برابر با : Saturday - 18 April - 2026
3

فیلم‌نامه‌نویسان هم خواستار لغو شورای پروانه ساخت شدند

  • کد خبر : 47532
  • 29 مهر 1404 - 12:44
فیلم‌نامه‌نویسان هم خواستار لغو شورای پروانه ساخت شدند
فوژان نیوز:کانون فیلم‌نامه‌نویسان سینمای ایران هم با انتشار بیانیه‌ای خواستار لغو شورای پروانه ساخت و پایان ممیزی پیشینی فیلم‌نامه‌ها شد.

به گزارش فوژان نیوز، فیلم‌نامه‌نویسان سینمای ایران با انتشار بیانیه‌ای تحت عنوان «فیلم‌نامه‌نویسان نخستین قربانیان ممیزی در سینمای ایران»، به جمع صنوف سینمایی مخالف شورای پروانه ساخت پیوست.

در این بیانیه آمده است: «امروز سینمای ایران در نقطه‌ای ایستاده است که بیش از هر زمان دیگر، نیازمند بازنگری در ساختارهای کهنه و ناکارآمد است. وجود شورای پروانه ساخت نه‌تنها پاسخ‌گوی نیازهای امروز سینمای ایران نیست، بلکه به مانعی برای رشد طبیعی اندیشه و خلاقیت تبدیل شده است.»

خلاصه ای از شش اقدام فوری که کانون فیلم‌نامه‌نویسان در بیانیه خودخواسته اند :

۱. لغو شورای صدور پروانه ساخت و جایگزینی آن با نظام ثبت اطلاعات تولید
۲. پایان ممیزی پیشینی فیلم‌نامه‌ها
۳. راه‌اندازی سامانه شفاف ثبت آثار
۴. تشکیل کارگروه مشترک برای بازنگری در مقررات تولید
۵. بازنگری در ترکیب و وظایف شورای پروانه نمایش
۶. تضمین آزادی بیان هنری در چارچوب قانون

در بخشی از این بیانیه تأکید شده است: «دوران تازه سینمای ایران باید بر پایه اعتماد به هنرمند شکل گیرد. هیچ سازوکار اداری یا تفسیر سلیقه‌ای از «مصلحت فرهنگی» نمی‌تواند جایگزین وجدان حرفه‌ای و مسئولیت اجتماعی خالق اثر شود.»

این اقدام در پی بیانیه‌های مشابه کانون کارگردانان و انجمن تهیه‌کنندگان مستقل سینمای ایران صورت می‌گیرد و نشان‌دهنده اتحاد گسترده صنفی برای ایجاد تغییرات ساختاری در نظام تولید سینمای ایران است.

 

سعید گلزار

لینک کوتاه : https://www.fozhannews.ir/?p=47532

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.