به گزارش فوژان نیوز،در بیانه ای از سوی  انجمن صنفی فیلمنامه‌نویسان سینمای ایران ،حداقل دستمزد فیلمنامه‌نویسان عضو این صنف  در سال ۱۴۰۱ اعلام شد.

متن این بیانیه‌ کانون به شرح ذیل است:

«وقتی سه سال پیش به‌عنوان نخستین صنف سینمای ایران کف دستمزد نگارش فیلم‌نامه را اعلام کردیم، با مخالفت بعضی صنوف ذینفع و در مقابل با استقبال بسیار همکاران فیلم‌نامه‌نویس مواجه شدیم. دیری نپایید که صنوف دیگری نیز به ما ملحق شدند و اعلام شفاف کف دستمزدهای حرفه‌ای، بدل به یک مطالبه‌ی صنفی شد که خوش‌حال‌یم پیش‌قراول چنین حرکتی بودیم. پیش‌تر هم اعلام کرده بودیم ایمان داریم که نزدیک‌ترشدن دستمزدهای نگارش فیلم‌نامه به سطحی قابل‌قبول، به نفع کلیت سینمای ایران و همه‌ی صنوف سینمایی است. اجرایی‌شدن‌ این نرخ‌ها منوط به هم‌پیمانی صنفی نویسندگان فیلم‌نامه است که به ارقامی کمتر رضایت ندهند تا منافع دیگر همکاران‌شان پایمال نشود.
باور داریم هنوز دستمزد نگارش فیلم‌نامه فاصله‌ی بسیاری تا واقعی‌شدن که همان استاندارد اختصاص ۵درصد از عدد بودجه‌ی هر فیلم به بخش نگارش است دارد. به همه‌ همکاران پیشنهاد می‌کنیم علاوه بر دستمزد نگارش فیلم‌نامه، درصدی از مالکیت فیلم و فروش را سهیم شوند تا مالکیت معنوی خود بر اثر نهایی را از دست ندهند و به این عدد واقعی نیز نزدیک شوند.

شورای مرکزی کانون فیلم‌نامه‌نویسان، با در نظر گرفتن شرایط اقتصادی و افزایش نرخ تورم، نرخ پیشنهادی برای انواع نگارش فیلم‌نامه‌های داستانی در سال ۱۴۰۰ را به شرح زیر اعلام می‌کند:

الف- نگارش فیلم‌نامه‌ی سینمایی:
مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان (به عنوان مبلغ کف قرارداد) پیشنهاد می‌شود. برای نگارش فیلم‌نامه در ژانرهای جذاب نزد تهیه‌کنندگان، حداقل پیشنهاد ما دو برابر مبلغ کف قرارداد است و در مواردی که نیاز به تحقیق یا زمان طولانی‌تر نگارش است، تا سه برابر این عدد هم قابل دریافت است.

ب- نگارش فیلم‌نامه‌ سریال‌های تلویزیونی:
مبلغ ۵۰ میلیون تومان برای هر قسمت به‌عنوان رقم پایه اعلام می‌شود. برای نگارش تله‌فیلم پیشنهاد ما مبلغ پایه‌ی ۱۰۰ میلیون تومان است.

ج- نگارش فیلم‌نامه‌ی سریال‌های رسانه‌ی خانگی:
مبلغ ۷۵ میلیون تومان برای هر قسمت به‌عنوان حداقل رقم قرارداد پیشنهاد می‌شود.

د- عدد فروش طرح، ایده یا فیلم‌نامه‌ی اولیه که پایه‌ی خلق و تولید یک اثرِ کامل شود، یک‌سوم ارقام اعلام‌شده در نظر گرفته شده است.

بدیهی است در نهایت نویسنده با تهیه‌کننده و یا سفارش‌دهنده باید به توافقی برسند که قابل اجرا باشد. شورای مرکزی کانون فیلم‌نامه‌نویسان‌ از همه‌ی اعضای صنف تقاضا می‌کند که در جهت حفظ حقوق خود و همکاران‌شان، قراردادی با ارقام کمتر از این دستمزدها، نبندند.